chrome firefox opera safari iexplorer

Суд визнав незаконним підвищення тарифів на компослуги у столиці

01 листопада 2011 о 13:15

Окружний адміністративний суд Києва 31 жовтня визнав незаконними та нечинними два розпорядження КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів з 1 червня 2011 року.

Таким чином суд задовольнив позов Віталія Кличка, котрий наголошував на незаконності тарифів, повідомляє прес-служба партії.

«Тарифи на опалення, встановлені Олександром Поповим, підвищились у порівнянні з попередніми на 140%, на гаряче водопостачання – на 75%, на холодне водопостачання – на 65%.

Постанова суду набере законної сили, якщо протягом 10 днів КМДА не подасть апеляцію», йдеться в повідомленні.

Між тим, на думку самого Кличка, це рішення суду ще раз підтверджує тезу про систематичні порушення закону з боку столичної влади.

«Вкотре суд визнає тарифи нечинними. Це означає, що кияни платили за послуги невідомо за якими папірцями. Будь-який чиновник має діяти в рамках Конституції України та її законів. Однак у Києві намагаються діяти за зовсім іншими принципами», — сказав Кличко.

Політик звернув увагу, що від початку цього року тарифи на комунальні послуги встановлює національний регулятор, яким є Нацкомісія регулювання ринку компослуг України, а міська влада не має законного права збільшувати ці тарифи.

Варто нагадати, що суди уже четвертий раз приймають рішення на користь киян у «тарифній війні», яка триває з 2009 року.

«Але міська влада не хоче приймати рішення про автоматичний перерахунок тарифів. Тому своє слово має сказати громада. Й саме вона має змусити владу відповісти на просте питання – хто понесе відповідальність за незаконні підвищення!», — підсумував Кличко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути