chrome firefox opera safari iexplorer

Святослав Вакарчук відіграє живий концерт в Інтернеті

25 листопада 2011 о 12:00

Святослав Вакарчук оголосив про проведення першої в Україні онлайн-трансляції живого концерту у мережі Інтернет. Мова йде про концерт нового музичного проекту Вакарчука «Брюссель». Про це УНН повідомили в прес-службі гурту «Океан Ельзи».

Стати учасником «живого» концерту проекту «Брюссель» можна буде в будь-якій країні світу, зайшовши в день трансляції на YouTube канал. Окрім лідера «Океан Ельзи», який є ініціатором проекту, автором і виконавцем більшості композицій, над новим матеріалом працювали також Сергій Бабкін (екс-"П'ятниця"), Дмитро Шуров (екс — «Океан Ельзи»), Максим Малишев та Петро Чернявський («Океан Ельзи»).

Дата трансляції поки що остаточно не визначена, але Вакарчук наголошує, що концерт відбудеться до кінця цього року. Ініціатор проекту каже, що для просування концерту будуть задіяні оффлайн-канали.

З учораншнього дня в ТБ-ефірі можна подивитися кліп на перший сингл проекту «Брюссель» — Airplane. Відео було знято в кінці вересня в залі вильоту терміналу «F» київського аеропорту «Бориспіль». Спочатку планувалася зйомка невеликого відео, в якому б використовували замість музичних інструментів ноутбуки та смарт-фони. Кожен з музикантів встановив на гаджет додаток, що відповідав його інструменту. Пристрої були підключені до звичайних комбіка-колонок. Слава Вакарчук та Сергій Бабкін співали без мікрофонів, а Сергій примудрявся ще й грати на флейті.

Весь цей міні-спектакль проходив прямо посеред залу вильоту терміналу «F» і пасажири, які очікували на свої рейси, ставали безпосередніми учасниками і героями зйомок. Паралельно зйомки велися на кілька професійних камер.

У планах Вакарчука — продаж альбому проекту через його власний сайт, який запрацює через 2 тижні. Продажі в офлайні розпочнуться на кілька місяців пізніше.