chrome firefox opera safari iexplorer

Твори українських авторів видадуть альманахом у Норвегії

30 листопада 2011 о 12:18

У травні 2012 року у Норвегії планується видання альманаху, до якого увійдуть фрагменти творів декількох сучасних українських авторів, перекладених норвежською мовою. Про це під час прес-конференції у медіа-холі УННповідомила директор одного з українських видавництв Анетта Антоненко.

«Письменники частково відібрані. Туди увійдуть Жадан, Кононович, Денисенко, ще планується відібрати двох письменників. Я думаю, фрагменти і письменники будуть відібрані до кінця року», — зазначила А.Антоненко.

За її словами, видання цього альманаху може дещо затягтися, адже українська мова та література нова для Норвегії, але збірку буде надруковано.

А.Антоненко також повідомила, що подібний альманах може бути згодом виданий і у Франції.

Як повідомляв УНН, українські книговидавці вирішили власними зусиллями популяризувати українську книгу в світі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути