chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві одна з найдорожчих оренд торгівельних приміщень в Європі

24 листопада 2011 о 10:57

Київ займає 20 місце в регіоні ЕМЕА за рівнем орендних ставок на торгівельні площі на основних торгових вулицях і 23 місце — у торгових центрах.

Лондон як і раніше займає позицію надорожчого міста Європи за показником ставки оренди приміщень на головних торгових вулицях, повідомили Корреспондент.biz у компанії Colliers International. За результатами третього кварталу 2011 року у Лондоні зафіксована ставка оренди $ 15 743/кв. м/рік. За ним ідуть Париж ($ 14 131/кв. м/рік), Цюрих ($ 10 976/кв. м/рік), Мілан ($ 10 009/кв. м/рік) і Женева ($ 8 686/кв. м/рік) .

Міжнародна консалтингова компанія Colliers International підготувала огляд ставок оренди і ставок капіталізації у торгових центрах і на основних торгових вулицях у найбільших містах регіону EMEA-Європи, Близького Сходу та Африки. Всього у дослідженні було розглянуто 52 міста у 35 країнах регіону.

Враховуючи досить стабільний стан ставок протягом поточного року, Київ ($ 3 600/кв. м/рік) розмістився на 20 сходинці рейтингу.

За ставкою оренди на приміщення у торгових центрах Київ займає 23 місце із показником $ 1 560/кв. м/рік. Перші рядки у даному рейтингу займають Лондон, Дублін, Бірмінгем, Франкфурт і Манчестер.

«Протягом першої половини 2011 року на ринку спостерігався підвищений попит на якісні торгові приміщення, що призвело до незначного зростання орендних ставок, як у торгівельних центрах, так і на головних торгових вулицях столиці, — зазначає Наталя Кравець, директор департаменту торгівельної нерухомості Colliers International в Україні — Друга половина характеризується помірним попитом з боку ритейлерів і стабілізацією орендних ставок».

Як повідомлялося раніше, у третьому кварталі нова пропозиція офісних приміщень класу А і В склала близько 50 тис. кв. м.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути