chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві покажуть хіти Канського кінофестивалю

25 листопада 2011 о 09:31

З 1 по 4 грудня в столичному кінотеатрі «Київ» пройде фестиваль хітів і прем'єр міжнародного кінофестивалю в Каннах «Вікенд в Каннах». 

Увазі столичних глядачів представлять фільм «Гавр» (отримав приз Фіпрессі Каннського кінофесту), який розповість добру історію про людяність в епоху імміграцій.

Іронічна драма сестер «17 дівчат», заснована на реальних подіях, покаже несподіваний погляд на питання підліткової вагітності.

Також кияни матимуть змогу подивитися гостросюжетний бойовик «Загін особливого призначення», романтичну комедію «Крутий поворот», спортивну драму «Фінішна пряма» та інші цікаві стрічки.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути