chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують “Розстріляне Відродження”

10 листопада 2011 о 10:27

Презентація відбудеться в понеділок 14 листопада о 18-30 у Київському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57, метро “Університет”).

Про літературний проецес 1920-х років, творчість Миколи Хвильвого та Олекси Слісаренка розкажуть: професори Національного Університету “Києво-Могилянська Академія” Віра Агеєва і Володимир Панченко та доцент Харківського національного педагогічного університету імені Г.Сковороди Ростислав Мельників.

“Вибрані твори” Миколи Хвильового упорядкував літературознавець Ростислав Мельників. До книжки ввійшли мало друковані дотепер поезії Хвильового, низка найцікавіших прозових творів, а також полеміка, що перебувала в центрі літературних дискусій 1920-х років.

Твори Олекси Слісаренка майже не видавались останнім часом, багато для кого книжка, укладена знаним фахівцем Вірою Агеєвою, відкриє цього письменника. Поезія, що еволюціонувала від символізму до футуризму, ефектні новели, прозові тексти більшої форми, літературна критика і біофграфічні матеріали — все це у “Вибраних творах” Слісаренка.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути