chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують стереоживопис

03 листопада 2011 о 15:48

У рамках форуму сучасного мистецтва Art-Kyiv contemporary, який проходить з 2 по 13 листопада в Мистецькому Арсеналі, відвідувачі зможуть побачити картини, виконані в техніці стереоживопис.

У проекті Тетяни Гершуні «Подвійний портрет художника», що складається з семи робіт, видатні майстри XX століття — від Пікассо до Фріди Кало — зображені з «секретом».

Так, полотно з увічненої Голлівудом Фрідою Кало поєднує автопортрет, який був написаний художницею в 18 років (через рік після страшної аварії, що залишила її інвалідом на все життя), і один з найпопулярніших образів в мексиканській культурі, образ смерті, так званої La Calavera Catrina, з якою Фріда відчайдушно боролася і яку неодноразово перемагала. Тобто, закриваючи ліве око, можна побачити прекрасну молоду дівчину, а закривши праве — оскалений скелет.

У роботі «Пікассо» з`єднані два зображення знаменитого художника: один з найбільш ранніх його графічних автопортретів і останній автопортрет, створений незадовго до смерті. А на роботі, присвяченій найвідомішим британським художникам -авангардистам свого покоління Гілберту і Джоржу, поєднані портрети цього нерозлучного тандему.

Нагадаємо, в рамках Art-Kyiv contemporary представлені близько 30 галерей сучасного мистецтва України, Росії, Німеччини та Франції.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути