chrome firefox opera safari iexplorer

У столиціі пройде виставка гобеленів

22 листопада 2011 о 13:55

22 листопада в арт-холі «Кайрос» Ольги Богомолець відбудеться відкриття виставки тканих робіт молодої художниці Ганни Вершиніної «Ткані візерунки на килимі життя».

Як повідомляє прес-служба Богомолець, виставка – черговий крок майстрині до популяризації ткацтва – мистецтва, що має багатовікову історію та глибокі традиції.

Відвідувачі побачать гобелени виконані за стародавньою технікою із застосуванням сучасних матеріалів. Для виготовлення застосовуються не лише з традиційної для ткацтва вовняної пряжі, а й з таких сучасних матеріалів як, конопляної і шовкової ниток, сизалі (натуральне волокно), стебел трав та ворсинок з пальмової кори. Все це надає виробам фактурності, а малюнкам – глибину і об’єм.

На виставці покажуть 50 творів майстрині: гобелени-панно, картини-гобелени, міні-гобелени.

Для відвідувачів виставка буде відкрита до 1 грудня з 11 до 19 години. Вихідні дні – неділя, понеділок. Вхід – вільний. Арт-хол знаходиться на вул. Інститутській, 22/7.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути