chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці з'явиться музей трамваю

03 листопада 2011 о 09:49

За два роки — до 100-річчя від започаткування руху трамваїв у Вінниці — трамвайно-тролейбусне управління планує відкрити музей.

Як повідомив виданню «Вінниччина» головний інженер ВТТУ Михайло Луценко, в музеї буде представлено до десяти вагонів різних поколінь: від копії першого вагона «MAN» до тих, що нині перевозять городян.

У планах Вінницького ТТУ реставрувати вагони, що вже давно не використовуються на маршрутах. Зокрема, один із найстаріших німецьких трамваїв «Гота», який експлуатувався у 60-70 роках минулого століття. А також випадково знайдений трамвай «Nivelles», який возив вінничан на зорі трамвайної ери, а потім був перероблений під сарай у дитячому таборі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути