chrome firefox opera safari iexplorer

У Запоріжжі відкривають новий пам'ятник Сталіну

07 листопада 2011 о 13:31

Сьогодні в Запоріжжі на території обласного комітету Компартії України відкриється оновлений пам'ятник Сталіну, а також партизанці Зої Космодем'янській.

Як розповіли в Запорізькому обласному комітеті КПУ, новий пам'ятник Сталіну буде таким, як і колишній, із силуміну — сплаву алюмінію з кремнієм.

«Новий Сталін буде майже таким же, як і колишній, але більш схожим на оригінал. Архітектору вдалося передати в пам'ятнику більш точні риси Сталіна», — зазначили в КПУ.

В обкомі також розповіли, що пару силуміновому Сталіну тепер складе пам'ятник партизанці Зої Космодем'янській, «виготовлений на прохання харківських комуністів».

При цьому місцева організація ВО Свобода проведе мітинг протесту проти відродження неосталінізму у Запоріжжі - Зупинимо червоно-коричневу чуму - на центральній площі міста.

Як уточнили у ВО Свобода, в рамках акції протесту відбудеться політ-моб Влуч у ката України. Свободівці запропонують запорожцям зіграти в дартс, кидаючи дротики у портрет Сталіна.

Нагадаємо, пам'ятник Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе організація Тризуб.

У новорічну ніч невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося.

Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі висунули дев'яти тризубівцям. Їх заарештували, проте 13 квітня Жовтневий райсуд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути