chrome firefox opera safari iexplorer

Українці вчитимуться безпеки дорожнього руху

08 листопада 2011 о 11:19

3 14 до 20 листопада в рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного ООН, в Україні пройде тиждень безпеки дорожнього руху. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Організаторами заходу традиційно виступають Міністерство інфраструктури України, Міністерство внутрішніх справ України та ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху».

Гасло заходу – «Партнерство заради безпеки», адже проведення тижня безпеки дорожнього руху має об’єднати усіх учасників дорожнього руху, державний та недержавний сектори, наукові і проектні організації та соціально-відповідальний бізнес навколо проблем забезпечення безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011—2020 рр.), проголошене ООН, в Україні офіційно стартувало у травні поточного року. Його мета – скоротити втрати людських життів у дорожньо-транспортних пригодах шляхом активізації дій на регіональному, національному та глобальному рівнях.

ДовідкаЗа роки незалежності в Україні у ДТП загинули майже 140 тис. людей і понад 950 тис. зазнали травм. Водночас щодня на дорогах і автошляхах держави виникають близько 70 ДТП, у яких гине 11 осіб і близько 90 зазнають травм різної тяжкості.

За оцінками ВООЗ, Україна за рівнем смертності на дорогах посідає п'яте місце у Європі. Згідно з офіційною статистикою, у 2010 році в аваріях загинули 4 тис. 709 осіб і 38 тис. 917 зазнали травм. При цьому кожен третій загиблий – молода людина віком до 29 років.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути