chrome firefox opera safari iexplorer

Українці вже активно готуються до Нового року

12 листопада 2011 о 13:15

У турагенціях кажуть, автобусні тури Європою вже майже розкупили.

Чимало охочих забажало розкоркувати шампанське на Єлисейських полях, або ж на Карловому мосту. Щоправда, не менш популярний і спекотний Єгипет. Є й такі що шукають і більшої екзотики.

“Люди цікавляться екзотичними країнами. Оскільки запустили чартерні рейси до Індії, до Шрі Ланки, відповідно здешевілася ціна. Тому за вартість до 2 тисяч можна відпочити у будь якій з екзотичних країн”, — каже директор туристичної агенції Ірина Ковалик.

Кому до вподоби засніжені гори, цьогоріч, кажуть туроператори, обирають Європейські схили.

“Власне цього року ближнє зарубіжжя Польщі, Словаччини, Чехії. На гірськолижні курорти Чехії трошки знизився попит. Люди цікавляться відпочинком в Австрії гірськолижній, Італії і Франції”, — каже представник турагенції Ірина Петлюк.

Досить популярні і рідні Карпати. Ціни у приватному секторі тут не змінились. Проте, місць вже сьогодні обмаль.

“Є 3-поверховий будиночок на 8 чоловік. Ціни — 300 гривень з людини, харчування дворазове. Без харчування, то він коштує по 200 гривень” , — каже власник приватної садиби у Славському Ростислав.

Засиджуватись удома за святковим столом та перед телевізором, — астрологи не радять. Кажуть, рік Дракона, що гряде, слід зустрічати гучно, активно та весело.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути