chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть завершити приватизацію житла

21 листопада 2011 о 00:06

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк вважає за доцільне ухвалити рішення про завершення приватизації житла в Україні.

«Я хотів би, щоб депутати Верховної Ради нарешті прийняли рішення про завершення приватизації. 92% людей в державі вже приватизували, а 8% — ні. Тут необхідно прибрати всі інсинуації і прийняти це рішення», — цитує Близнюка Gazeta.ua.

За словами міністра, після цього необхідно прийняти рішення про стимулювання створення ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку).

«У наса є такі пропозиції з утеплення будинків, по устновці лічильників. Ефективний власник — це найголовніше, що дасть перспективу утримання житлового господарства», — додав він.

При цьому міністр зазначив, що для стимулювання розвитку ОСББ Мінрегіонбуд пропонує жителям, в будинках яких створені такі об'єднання, встановити лічильники теплової енергії, що дасть можливості оплачувати тільки спожиті обсяги тепла.

"Ми говоримо: ми вам даємо лічильник без відсотків. Ви платите 300 грн. Сьогодні за теплопостачання, завтра ви отримуєте лічильник. Ви будете платити 250 або 200 грн., А інше ви повертаєте, і через 1,5 року — повна окупність цього приладу ", — пояснив Близнюк.

Раніше Анатолій Близнюк відзначав, що на заміну мереж у житлово-комунальному господарстві при нинішніх темпах їх модернізації може піти 200 років. Крім того, міністр зазначив, що втрати тепла в котельнях зараз становлять до 15% і 40% тепла губиться в будинках через їх низьку енергоефективність. Також Близнюк повідомив, що з 26 тис. котелень у країні 7% працює на альтернативному паливі.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вважає недостатнім обсяг коштів, які передбачено в проекті державного бюджету на 2012 рік на житлово-комунальне господарство. Мінрегіонбуд розглядає можливість створення спеціалізованого державного фонду для фінансування проектів у ЖКГ на пільгових умовах.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути