chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть ввести податок на розкіш

17 листопада 2011 о 10:45

Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко виступає за введення податку на розкіш з 2012 року.

Зі слів віце-прем'єра, законопроект передбачає введення багатьох нових видів оподатковування, у тому числі на великі будинки, великі ділянки землі біля будинків, дорогі автомобілі та мотоцикли, вертольоти, літаки, дорогий одяг, дорогі годинники.

Через 3 тижні Тігіпко планує винести його для схвалення на засідання Кабінету міністрів для подальшого передання на розгляд Ради.

98% коштів, отриманих з податку на розкіш, планується направити на виплати пенсіонерам.

Тігіпко також зазначив, що його майно, зокрема будинок і ділянка землі, також підпаде під ініційоване оподатковування.

При цьому він додав, що автомобіля в нього немає, а годинники він носить недорогі.

Нагадаємо, вперше у Європі про податок на розкіш заговорили у Франції. У серпні група з 16 заможних жителів країни, серед яких бізнесмени і топ-менеджери, підписалися під закликом підняти податки для багатих, щоб ті зробили свій внесок в оздоровлення французької економіки.

Наразі уряд Франції планує зібрати до бюджету додаткових 200 мільярдів євро за рахунок введення 3% податку на зарплати розміром понад 500 тисяч євро на рік.

У США президент Барак Обама також підтримав схожу ідею американського мільярдера Уоррена Баффета про підвищення податків для заможних американців, що допомогло б знизити бюджетний дефіцит і рівень держборгу країни.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути