chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створять новий рід військ — Сили спецоперацій

18 листопада 2011 о 15:49

У Збройних силах України буде створено новий рід військ — Сили спеціальних операцій.

Про це повідомив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС Григорій Педченко.

«Ми створюємо новий рід військ — Сили спеціальних операцій. Цим шляхом йдуть всі країни світу», — сказав він.

За словами Педченка, вже створено управління Сил спецоперацій, яке наступного року буде реформовано в командування.

«Уже готова концепція, і я в понеділок підпишу і подам на затвердження міністру положення про командування спецоперацій», — додав він.

Начальник Генштабу також наголосив, що це дуже перспективні підрозділи, які будуть проходити підготовку за спеціальною програмою, вони повинні будуть готові до виконання різних специфічних завдань військового характеру.

18 листопада поточного року Генштаб ЗС України відзначає своє 20-річчя.

Нагадаємо, раніше громадські та профспілкові організації, які представляють інтереси працівників силових органів, заявили про намір провести 6 грудня, в День Збройних сил України, акцію протесту.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути