chrome firefox opera safari iexplorer

Влада викупила весь тираж книги Януковича?

15 листопада 2011 о 08:03

Влада викупила весь тираж книги Президента України Віктора Януковича «Opportunity Ukraine» і переправила його в Україну. Як повідомляє газета «Дело», про це в своєму блозі написав професор політології в Радгерському університеті в США Олександр Мотиль.

З його слів, він вирішив купити книгу В.Януковича й «облазив всі книжкові полиці Львова й Києва», але безрезультатно. Після цього він вирішив пошукати книгу у Відні, де вона й була надрукована видавництвом Mandelbaum Verlag, однак і там її не виявилося.

У результаті Мотиль відправився в саме видавництво, що, як виявилося, розміщено в підвалі.

«Я зайшов туди й побачив між книжкових полиць і стелажів двох чоловіків. Мене запитали, що я хочу, і я відповів, що шукаю книгу президента Януковича, яку не зміг знайти в жодній книгарні Відня», – написав він.

У відповідь на це один із чоловіків розповів йому, що весь наклад був викуплений і відправлений в Україну. Він також продав Мотилю одну з відкладених книг за 19,90 євро.

Нагадаємо, у вересні «Українська правда» опублікувала дві статті, що викривають багаторазове використання в книзі Януковича частин текстів, які раніше друкувалися різними авторами. Факт плагіату своїх текстів також підтвердив головред журналу «Кореспондент» Віталій Сич.

Пізніше про президентський плагіат написала низка впливових західних видань.

Нагадаємо, раніше влада заявляла, що книга Януковича буде розіслана в іноземні освітні установи, у яких є програми слов'янських досліджень.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути