chrome firefox opera safari iexplorer

Вже в першому тендері до Олімпіади-2022 АМКУ знайшов корупцію

07 листопада 2011 о 18:35

ДП «Олімпійська надія-2022» скасувало тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування для проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні.

Про це сказано у «Віснику державних закупівель».

Згідно з офіційним обґрунтуванням, «здійснення закупівлі стало неможливим унаслідок нездоланної сили». Закупівлю скасували рішенням комітету з проведення конкурсних торгів ДП «Олімпійська надія-2022» від 1 листопада.

Водночас французька компанія ABEST, що брала участь у торгах, ще 26 вересня 2011 оскаржила процедуру проведення закупівлі в Антимонопольний комітет.

Скаржник просив «призупинити Процедуру закупівлі... у зв'язку з перевіркою правоохоронними органами членів комітету конкурсних торгів і представників учасника торгів Klenkhart & Partner Consulting на предмет виявлення в їх діях ознак злочину, а також з метою недопущення вчинення корупційних дій з боку зазначених осіб».

Як зазначається в листі Головного управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю СБУ до представників ABEST від 4 листопада, «за результатами перевірки... вбачаються окремі ознаки правопорушень у сфері службової діяльності».

Антимонопольний комітет рішенням від 7 листопада 2011 відмовив у розгляді скарги через те, що замовник (ДП «Олімпійська надія-2022») устиг визнати торги такими, що не відбулися.

Переможцем тендера на розробку ТЕО для зимової Олімпіади-2022 в Україні була австрійська компанія Klenkhart & Partner Consulting.

Ціна пропозиції становила 425 тисяч євро. Термін виконання робіт — 55 днів.

За інформацією, розміщеною на сайті Держагентства з інвестицій, двоє учасників торгів не подали документації, що відповідає вимогам закону.

Водночас, під час процедури розкриття конкурсних пропозицій було оголошено, що всі учасники подали повний пакет документів.

Найнижчу ціну (155 000 євро) запропонувала французька компанія Albertvilloise d'еtudеs et de services techniques.

Зазначимо, що львівський губернатор Михайло Цимбалюк оцінює в 22 млрд гривень виконання Україною всіх умов, щоб мати можливість подати заявку на проведення зимової Олімпіади 2022 року.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути