chrome firefox opera safari iexplorer

Ялинки до Нового року продаватимуть мінімум за 100 гривень

23 листопада 2011 о 10:24

Новорічна ялинка цього року обійдеться українцям мінімум у 100 гривень, заявив голова Держагентства лісових ресурсів Віктор Сівець.

За його словами, цього року мінімальна ціна ялинки, встановлена ​​держпідприємствами, складе 50-52 грн. Враховуючи, що на ринках ціни перевищують закупівельну в 2 рази, кінцевому споживачеві дерево обійдеться мінімум в 100 грн.

Також Сівець повідомив, що підприємства Держлісагентства готові поставити на ринок 6 млн новорічних ялинок, вирощених на спеціальних плантаціях і додатково забезпечити попит в гілках хвойних порід дерева — для створення новорічних композицій.

«Але в 2010 році ми продали всього 600 тисяч ялинок за середньою ціною близько 25 гривень, Заробили 18,1 мільйонів гривень. При цьому мінімум 10% дерев опиняються на смітнику. Завдяки нововведенню — електронному чіпу на кожній проданій ялинці — цього року ми побачимо, який реальний рівень продажів в Україні», — уточнив глава Держлісагентства.

Як повідомлялось, цього року українці планують витратити на новорічні свята близько 3665гривень (331 євро), що практично на чверть більше, ніж торік. Тоді бюджет новорічного святкування становив 2970 грн.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути