chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович дозволив вивести «Олімпійський» з держвласності?

29 листопада 2011 о 16:25

Віктор Янукович дозволив передавати майно НСК «Олімпійський», яке перебуває у держвласності, іншим підприємствам.

Про це йдеться в указі Президента України № 1080/2011 "Питання Національного спортивного комплексу «Олімпійський», який набрав чинності з 29 листопада.

Своїм рішенням Янукович вніс зміни до указу президента від 12 травня 1996 року № 331 "Про Національний спортивний комплекс «Олімпійський», виключивши частину першу статті 2.

Вказаний пункт містив слова: «Заборонити передачу закріпленого за Спорткомплексом майна, що перебуває у загальнодержавній власності, іншим підприємствам, установам, організаціям».

Своїм указом Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити збереження майна Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у державній власності.

Нагадаємо, розпорядженням Кабміну N 956-р від 21 квітня 2010 р. державне підприємство "Національний спортивний комплекс «Олімпійський» передано до сфери управління Агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та  реалізації інфраструктурних проектів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути