chrome firefox opera safari iexplorer

З українців здиратимуть податок за засклені балкони

18 листопада 2011 о 08:58

Верховна Рада прийняла поправки президента до змін уЖитловий кодекс УРСС якими узаконюється оподаткування засклених балконів і лоджій.

Депутати погодилися з пропозицією Віктора Януковича, що площа лоджій, балконів, веранд і терас підраховується з урахуванням коефіцієнтів: для балконів і терас — 0,3; для лоджій — 0,5; для засклених балконів — 0, 8 і для веранд, засклених лоджій і холодних комор — 1,0.

Крім того, депутати погодилися скасувати заборону надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру.

«Президентські коефіцієнти майже повністю збігаються з нині чинними. Є тільки дві відмінності: по-перше, нинішні регулюються не законами України, а підзаконними актами, а по-друге, такого поняття, як засклений балкон, офіційно ні у будівельників, ні у БТІ не існує. Воно і не могло існувати, тому що всі засклені балкони в країні — самодіяльність мешканців», — пояснює голова Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків Михайло Кальтагейсер.

«А в підсумку для всіх квартир із заскленими балконами БТІ перерахують загальну площу по новому» балконного «коефіцієнту 0,8, і квартплата у мешканців цих квартир збільшиться», — говорить він.

При цьому забудовникам буде вигідно відразу склити не тільки лоджії, але і балкони, щоб приплюсовувати їх до квадратних метрів квартири з коефіцієнтом 0,8, а не 0,3, як зараз.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути