chrome firefox opera safari iexplorer

10 найбільш небезпечних проявів корупції в Україні

08 грудня 2011 о 00:19

Президент організації «Молодь проти корупції» Олександр Горган оприлюднив результати дослідження з визначення десяти проявів корупції, які становлять найбільшу небезпеку для українського суспільства.

Ці результати були отримані в результаті рейтингового голосування делегатів Всеукраїнського форуму «Молодь проти корупції», який проходив 6 грудня в місті Києві. У форумі брали участь молоді правозахисники з усіх регіонів України, які займаються наданням правової допомоги жертвам посадових злочинів.

В результаті голосування, найнебезпечнішим проявом корупції визнана тотальна корумпованість українських судів, яка, на думку делегатів, «позбавляє законослухняних громадян захисту, робить закон нікчемним, а злочинців безкарними».

На другому місці виявилася корупція в сфері охорони здоров'я. Третім, за ступенем суспільної небезпеки, делегати визначили тотальне хабарництво в органах прокуратури, яке «перетворює працівників прокуратури у спільників злочинців».

Безперешкодний продаж наркотиків, який здійснюється під прикриттям працівників силових відомств, опинилася на четвертому місці. П'ятим проявом визначена корупція в економічній сфері, яка не дає можливість легально здійснювати підприємницьку діяльність, відлякує інвесторів і заганяє бізнес у тіньовий сектор.

З повним списком корупційних проявів можна ознайомитися на сайті revolution.ua

Президент ВМО «Молодь проти корупції» Олександр Горган стверджує, що існування системної корупції в нинішньому вигляді незворотньо веде країну до масштабного соціального вибуху. Делегати Форуму прийняли звернення до президента України та депутатів парламенту із закликом зосередити свою діяльність на нейтралізації зазначених корупційних проявів.

Форум проходив за бюджетні кошти, які надала Державна служба молоді та спорту.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути