chrome firefox opera safari iexplorer

30-річні найбільше ризикують захворіти на кір, — імунолог

17 грудня 2011 о 11:19

Захворіти на кір найбільше ризикують люди віком від 28 до 32 років. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив директор Київського центру клінічної імунології, головний імунолог міста Олег Назар.

За його словами, згідно з календарем, остання ревакцинація проводиться у 12-16 років. Напруженість імунної системи відбувається приблизно у 18 років.

«З кором у нашій країні погані справи. Випадки захворюваності на цей недуг трапляються найчастіше у дітей з порушенням календаря вакцинації, а також в осіб віком 28-32 роки, які були щеплені, але закінчився термін протидії імунітету до хвороби», — сказав О.Назар.

Імунолог зазначив, що в Україні відсутня програма боротьби з кором.

«Існує світова програма боротьби з кором. Також є російська, а у нас, нажаль, такої немає. Ця програма передбачає ревакцинацію у 30 років», — зазначив експерт.

За його словами, людина у віці 28-30 років має пройти обстеження на рівень імуноглобуліну в крові. Якщо антитіл достатньо – ревакцинація не проводиться. А якщо зменшена або взагалі відсутня, людину потрібно вакцинувати.

Експерт також зазначив, що навесні епідемія кору матиме приблизно такий же поріг, як і епідемія грипу.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко висловила думку, що до кінця року в Україні може бути 500 випадків кору.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути