chrome firefox opera safari iexplorer

Благодійний ярмарок Святого Миколая відкриється у Києві

02 грудня 2011 о 12:53

Сорок іноземних посольств – сорок традиційних Різдвяних подарунків – сорок найкращих національних страв. А ще – сорок Святих Миколаїв, які збирають подарунки і кошти для соціально незахищених багатодітних родин та сиріт України. Це все можна побачити у Києві 3 грудня, на Міжнародному благодійному ярмарку Святого Миколая.

Ярмарок Святог о Миколая проводить Міжнародний жіночий клуб Києва заради підтримки багатодітних родин та сиріт в Україні. Вдягнені у костюми Святого Миколая, іноземні дипломати збиратимуть подарунки. Зароблені на ярмарку кошти організатори передають у дитбудинки та помешкання соціально незахищених сімей.

«У нас з колегами спільна мета – допомогти маленьким українцям, які позбавлені батьківської опіки, або ж родини яких не можуть дозволити собі придбати Різдвяні подарунки, – розповідає про акцію президент Міжнародного жіночого клубу, француженка Веронік Банзе – Ярмарок – це можливість зібрати кошти та подарунки для них».

Крім цього, зазначає пан і Банзе, відвідувачі ярмарку мають змогу ознайомитися із Різдвяними традиціями країн-учасниць та поласувати різдвяними стравами. А такі держави, як Індія, Ізраїль та Японія продемонструють свої зимові подарунки та кулінарні традиції.

Новинки від Святого Миколая

Цього року в ярмарку вперше візьмуть участь відомі українські художники, які виставлять на благодійному аукціоні свої картини та проведуть майстер-класи із виготовлення прикрас. Серед цих митців – Неллі Ісупова, Оксана Стратійчук, Давид Шарашидзе.

До того ж, відомі київські майстри виготовлятимуть обрядові українські ляльки-мотанки. Обрядові ляльки виготовлятимуть київські майстрині, які співпрацюють із Спілкою лялькарів України та галереєю авторської ляльки «Парсуна». Про це Радіо Свобода повідомила прес-аташе міжнародного жіночого клубу Вікторія Тіссо.

Також на ярмарку працюватиме і дитячий куточок, де діти з різних країн зберуть подарунки для сиріт Києва. Зокрема, 6-річна киянка Олеся Хоменко поділиться своїми іграшками, що їх раніше подарував їй Святий Миколай.

«У мене дуже багато іграшок, вони всі мені і не потрібні. А хтось іграшок не має, то я своїми поділюсь. А щодо Святого Миколая, то я його знаю ще як Санта Клауса. Він приносить подарунки, любить дітей. Святий Миколая завжди допомагав людям: він уночі клав або під подушку, або на порозі те, що людям треба. Бо він хотів, щоб люди вірили, що це робить Бог».

Ярмарок Святого Миколая є традиційним, його проведуть у Києві вдев’ятнадцяте

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути