chrome firefox opera safari iexplorer

Держслужбовцям куплять житла на 300 мільйонів гривень

05 грудня 2011 о 16:58

Державна іпотечна установа (ДІУ) планує в 2012 році запропонувати ринку програму забезпечення житлом держслужбовців і направити на її реалізацію до 300 млн грн.

Про це повідомив глава правління ДІУ Віктор Миргородський.

«Сьогодні ми робимо упор ще й на реалізацію програми, пов'язаної з держслужбовцями — ми хочемо розробити програму із забезпечення їх житлом. Сподіваємося, що наступного року ми вийдемо з низкою програм для таких категорій населення», — сказав він.

«За програмою по держслужбовцям ми записали в плані 200-300 мільйонів гривень із запланованих 900 мільйонів гривень на рефінансування», — додав він.

При цьому Миргородський висловив упевненість в тому, що ДІУ продовжить активно працювати на ринку і після створення Агентства з рефінансування іпотеки.

«Ми не повинні один одному заважати, вони будуть більше працювати з тим портфелем, який є на сьогоднішній день, а ми будемо працювати на первинці і вторинці, видаючи кредити, а не перекуповуючи. Ми спрямовані на розвиток будівельної галузі і це будуть нові кредити» , — сказав він.

Також Миргородський зазначив, що уряд буде допомагати і фінансувати ДІУ.

«Будівельна програма буде ще мінімум як три роки працювати і фінансуватися», — додав глава правління ДІУ.

Нагадаємо, що державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також підконтрольні уряду Укргазбанк і банк «Київ», які стануть засновниками Агентства з рефінансування іпотеки за допомогою випуску іпотечних облігацій, мають намір до кінця 2011 року затвердити його статут.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути