chrome firefox opera safari iexplorer

До 200-річчя Шашкевича у Львівській політехніці проведуть урочисту академію

14 грудня 2011 о 12:45

21 грудня з нагоди 200-річчя від дня народження видатного українського літератора, громадсько-культурного діяча, зачинателя нової української літератури в Галичині Маркіана Шашкевича у Львівській політехніці відбудеться урочиста академія. 

Про це ЗІКу повідомила університетська прес-служба.

Організатори зазначають, що під час урочистої академії прозвучать «Слово про Шашкевича», музичні твори «Гімн Просвіти» і «Славень Шашкевичу» у виконаннні народного чоловічого хору «Орфей».

Також учасники театру-студії «Хочу» виступлять з літературно-музичною композицією, що складатиметься із віршів творця безсмертного альманаху «Русалка Дністровая».

Бажаючих долучитися до урочистостей Львівська політехніка запрошує навідатися 21 грудня о 16:00 до актової зали головного корпусу університету (вул.С.Бандери, 12).

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути