chrome firefox opera safari iexplorer

Експеримент з окремою смугою для громадського транспорту провалився

15 грудня 2011 о 14:48

Поки що без особливого успіху завершився експеримент львівської влади із запровадженням окремої смуги для руху громадського транспорту (проходить повз парк Івана Франка, поблизу Університету).

Тож вона й надалі заповнена припаркованими автомобілями, пише Deutsche Welle.

Утім, Львову також катастрофічно бракує паркомісць у центрі міста. «Ми готові платити за паркування, ми готові паркуватися у визначеному для цього місці, але ж „паркінгів“ практично немає, а ті що є вщерть заповнені», – пояснив свою позицію та позицію колег один з водіїв міста.

Водночас не в захваті від поспішного запровадження смуги виявилася й Львівська Державтоінспекція. Речниця обласного ДАІ Світлана Добровольська зауважила: «Міськрада не проконсультувалася попередньо. А варто ж було, запроваджуючи смугу, не обмежуватися однією вулицею, а зробити це системно на цілому маршруті».

Проблему ж з паркомісцями мали б вирішити підземні паркінги. Ще три роки тому міськрада розглядала кілька таких проектів. Однак реалізація жодного з них так і не розпочалася через брак коштів у бюджеті й небажання інвесторів братися за цю витратну й нерентабельну справу.

Проте міська влада не має наміру здаватися. «Це перший приклад відведення окремої смуги для руху громадського транспорту. Таку практику у Львові поширюватимуть і надалі», – запевнив Микола Жук.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути