chrome firefox opera safari iexplorer

Екстрасенси витягують з довірливих українців більше 2 млрд на рік?

09 грудня 2011 о 16:13

Експерти, які працювали над законопроектом про заборону магічних практик, підрахували, що в Україні на сьогодні «працює» не менше 60 тисяч екстрасенсів на 200 тисяч традиційних лікарів.

За їх даними, щорічно ринок ворожок та цілителів спустошує кишені українців не менш ніж на 1 млрд грн. Однак, якщо припустити, що кількість працюючих на цьому ринку дійсно близько 60 тис. осіб, то прибутки екстрасенсів явно занижені. Оскільки виходить, що кожен з них заробляє лише 16,7 тис. грн на рік, тобто менше 1400 грн в місяць.

Підрахунок від зворотного, якщо допустити, що прийнятним вважається місячний дохід 4-5 тис. грн, дасть, відповідно, місткість ринку приблизно 3 млрд грн і більше. Судячи з усього, істина знаходиться десь посередині — ворожки сукупно отримують близько 2 млрд грн на рік.

Про мільярди на ринку ворожбитів свідчать і ті суми, які провидці і астрологи витрачають на рекламу.

В одному з медіахолдингів повідомили, що 163 ведуна і ворожки, які розмістили свої пропозиції з магічної допомоги на сторінках або дуже дешевих, або зовсім безкоштовних газет, сукупно витратили на це в 2010 році 5,6 млн грн, а за десять місяців 2011 року — 4,4 млн грн.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути