chrome firefox opera safari iexplorer

Епідемію сказу в Києві створено штучно?

28 грудня 2011 о 11:44

Епідемія сказу в столиці може виявитись звичайною зачисткою перед Євро-2012. Столичні зоозахисники поставили під сумнів заяви про смертельну хворобу в Києві. Вони впевнені випадки зараження створені штучно. Адже це єдиний спосіб очиститі вулиці міста від безпритульних тварин та захиститись від обурення світової спільноти.

Пані Лариса самостійно утримує 80 собак. Усі вони — стерилізовані та прищеплені. За 10 років, що займається собаками, жінка жодного разу не зустрічала тварини,  хворої на сказ. Упевнена — ажіотаж довкола смертельної хвороби створений штучно напередодні Євро-2012.

Лариса Гриниченко, зоозахисниця: "Сейчас все посольства Украины международная общественность бойкотируетт, перед евро потому что и потрава и жестокое отноение к животрным, то это конечно очень легко таким образом успокоиить их, чтобы они сюда не приежали первые".

Таким чином, упевнена зоозахисниця, міська влада бажає виправдати негумані методи знищення собак-безхатченків.

Лариса Гриниченко, зоозахисниця: "Если реально бешенство, то это ддолжна быть собака укушена, какие-то еще животные. А так укусила человека, вдруг бешенство. Ну, слава Богу, человек живой и все. Это в каждом раене вот так вот точечно. Ну это очень странно".

Натомість у столичному Управлінні ветеринарної медицини стверджують — сказ у столиці є. Уперше за останні 20 років у Києві зафіксовали 3 випадки, коли хворі тварини нападали на містян.

Наталія Курята, ВО начальника ГУ ветеринарної медицини у місті Києві: "Ми маємо на територыъ Києва три випадки сказу у тварин, 2 зних безпритульні, кіт і собака, і собака, яка утримувалась на прив`язі. Це три випадки сказу доморощеного. Зезпосередньо собаки, які утримувалися в Києві або гуляли на території міста як безпритульні".

Чиновники стверджують — сказ з'явився через неконтрольоване збільшення кількості безпритульних тварин. За неофіційними даними лише собак — безхатченків столицею розгулює близько 100 тисяч.

Володимир Горжеєв, заступник головного державного інспектора ветеринарної медицини України: "Як ми повинні і що ми повинні зробити з тими собаками бездомними, які нас оточують. Влада мусить повернутися обличчям, зробити ці притулки, оказать тваринам кваліфіковані профілактичні обробки і лікування".

Щоби вберегти від сказу містян та їхніх хатніх улюбленців у Києві розпочали низку заходів для ліквідації недуги. Загрозливою зоною визнали 5 районів міста — Подільський, Шевченківський, Оболонський, Святошинський та Дніпровський. Там обіцяють безкоштовно вакцинувати безпритульних та домашніх тварин. Тим часом зоозахисники впевнені — під приводом боротьби із хворобою чиновники лише за кілька місяців повністю очистять місто від небажаних тварин.

Джерело: 5 канал
Розділи: Довкілля Здорова