chrome firefox opera safari iexplorer

Головна ялинка країни: страшно чи гарно? (оновлено)

16 грудня 2011 о 12:20

Вже за кілька днів, як обіцяє столична влада, до свята Миколая у Києві на Майдані урочисто відкриють головну новорічну ялинку країни. Цьогоріч ця ялинка буде штучною та сягатиме 40 метрів у висоту. Вага дерева – 44 тонни (минулорічна справжня ялинка вважила ушестеро менше — 7 тонн).

Виготовили цю штучну красуню у Тернополі. Також, за повідомленнями ЗМІ, передбачено використати 550 кг освітлення – різноманітних гірлянд та прикрас.

Проте, не встигли встановити новорічну красуню, як кияни охрестили її «гігантським одороблом». Кажуть, цей конусоподібний витвір мало нагадує новорічне дерево, хіба що зеленим кольором. І справді, поки я не чула жодного схвального відгуку про це дерево...

Фото з Facebook

Активні обговорення і досі продовжуються у соціальних мережах. Кияни не перестають нарікати, що такої «красуні» на Майдані ще не бачили, а тому, не жаліючи слів, діляться емоціями з цього приводу.

Головна новорічна ялинка має ім’я «Веселка» і виготовлена начебто з екологічно чистого матеріалу. Ще одним плюсом є те, що з міського бюджету на неї, за словами влади, не витратили ані копійки. Будемо сподіватися, що і за освітлення 550 кг ілюмінацій, яке прикрашатиме цю ялинку, кияни теж не платитимуть…

Але давайте трохи відійдемо від оцінок зовнішнього вигляду головної ялинки і подумаємо ще над одним очевидним плюсом – ялинка штучна, а значить, десь у лісі залишиться рости принаймні одне величезне дерево...

Чи дійсно нам потрібна на Майдані саме жива ялинка? І вам не шкода заради кількох тижнів зрізати величезне дерево, яке росло до цього кілька десятиліть? В природі кожне дерево, проживаючи відведений йому вік, виконує певні функції: зокрема, поглинає вуглекислоту та шкідливі речовини, що надходять у атмосферу з викидами автотранспорту та промислових підприємств, виділяє у повітря кисень. До речі, гектар ялинового лісу забезпечує РІЧНУ потребу людини в кисні!

Тому, чесно кажучи, мені подобається ідея встановлення на Майдані штучної ялинки. Але не подобається її цьогорічний зовнішній вигляд. Але я це обов’язково виправлю у себе вдома!

Аліна Ялинкова, Київ

Від редакції

У цій історії є продовження. Сьогодні, 16 грудня, ЗМІ повідомили, що головну ялинку країни терміново «переодягають». 

Зокрема, спочатку про це повідомили у своїх сторінках на Facebook нардепи Василь Горбаль, Володимир Ар'єв та Євген Суслов.

«Проїжджав Хрещатиком. З зеленого конусоподібного шедевра сучасного мистецтва знімають гірлянди», — написав Горбаль. Нардеп, жартуючи, завдався питанням: «Я щось пропустив?)) Новий рік скасували ?))))».

«На Майдані ялинку вже розбирають, іграшки почали знімати. Тепер поставлять якийсь квадрат?», — пожартував Євген Суслов.

В Київській держадміністрації розповіли, що ялинку роздягають для того, щоб гірлянди розвішати по спіралі. Зараз з головної ялинки України знімають гірлянди та розвішують на ній новорічні кольорові кулі.

Фото ТСН

Зазначимо, головна 40-метрова ялинка країни, цього року штучна, через свою незвичну форму вже викликала подив киян. Мешканці столиці назвали її «ялинкою-пірамідкою», або «ялинкою в шкарпетці».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути