chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада розгляне передачу забудови на Театральній у власність столиці

01 грудня 2011 о 10:58

Сьогодні Київська міська рада розгляне рішення про передання у власність громади міста забудови на розі вулиці Б.Хмельницького та Пушкінської з подальшим розміщенням там музею історії міста Києва. Про це під час брифінгу сказала секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент УНН.

«Сьогодні Київрада розгляне питання про передання за згодою інвестора забудови біля станції метро Театральна. У цій будівлі буде розміщено музей історії Києва», — зазначила Г.Герега.

Окрім того, за словами секретаря Київради, буде виділено додаткові 10 млн на завершення будівництва музею.

Нагадаємо, ділянку, на якій відбувалося це будівництво, було передано в оренду у 2003 році, тоді ж був затверджений проект будівництва. Відтоді завдяки зусиллям громади будівництво кілька разів вдавалося призупинити, але наприкінці листопада 2009 року, попри всі заборони, роботи поновилися.

Як повідомляв УНН, 20 травня 2011 року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Києві (ДАБК) вкотре скасувала дозвіл на виконання будівельних робіт торгово-офісного комплексу на вул. Богдана Хмельницького, 7.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути