chrome firefox opera safari iexplorer

Львівська облрада дала 800 тис. грн на пам’ятник Бандері

06 грудня 2011 о 17:40

Депутати Львівської обласної ради на сесійному засіданні 6 грудня 2011 року прийняли рішення виділити зекономлені кошти в розмірі 800 тис. грн на добудову комплексу Степанові Бандері у Львові. За відповідне рішення проголосував 61 депутат.

Нагадаємо, що економія даних коштів відбулася на видатках Львівської обласної ради — меблях, відрядженнях тощо.

Відкриття комплексу у Львові має відбутися 1 січня 2012 року.

Додамо, що від початку спорудження пам’ятника Бандері у Львові на нього вже витрачено 5 млн грн.

Нагадаємо, проект монумента затвердили в 2002 році. Переміг проект скульптора Миколи Посікіри та архітектора Михайла Федика. Будівництво розпочато наприкінці 2003 року. Офіційне відкриття пам'ятника відбулося 13 жовтня 2007 року напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці. 1 січня 2009 року, до 100-річчя з Дня народження провідника ОУН, обіцяли завершити весь комплекс Стели української державності, який відображено у 30-метровій арці на чотирьох колонах.

Ансамбль на площі Кропивницького має виглядати так: попереду чотириметрова бронзова скульптура Степана Бандери, за нею – тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізуватиме певний час українській державності. Перша опора – Княжа пора, друга – час козацтва, третя – період Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, четверта – сучасний час незалежності України.

Загальна кошторисна вартість робіт із спорудження — понад 8,5 млн грн, самої скульптури – 400 тисяч гривень.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути