chrome firefox opera safari iexplorer

На Андрія львів’яни зберуться на «Великі вечорниці»

05 грудня 2011 о 12:51

У рамках благодійного марафону «Від Андрія до Миколая», який проходитиме у Львові з 13 до 18 грудня, у Львівському палаці мистецтв заплановано чимало яскравих подій і заходів, а також – «Великі вечорниці на Андрія», повідомляє ЗІК. 

Вечорниці – це традиційна для українців форма відпочинку, що передбачає давні забави, спів, ігри, конкурси і, звичайно, танці. Все це буде запропоновано учасникам цьогорічних вечорниць. «Майстерня танців» діятиме упродовж заходу. У її програмі майстер-класи з автентичних танців, рок-н-ролу, польки-вальсу.

Розважально-ігрова програма передбачає найрізноманітніші конкурси, веселі призи, «шукання Бугая», гумористичні мініатюри від команди КВК.

Для кмітливих, сильних та відважних хлопців – обряд «Посвята у парубоцтво».

«Здавна Вечорниці вважалися не лише формою розваг молоді, але тим місцем, де можна було навчитись різних ремесел, набути певних навиків. Пропонуємо взяти участь у майстер-класах з прядіння, ткацтва, лозоплетіння, ляльки-мотанки, іграшки з тканини», – закликають організатори вечорниць.

Розважати всіх присутніх будуть фольк-гурти «Трояка ружа», «Коралі», «Досхідсонця», «Йорий Клоц», які виконуватимуть автентичні пісні на стародавніх інструментах.

І, звичайно, традиційна забава Андріївських вечорниць – Кусання калити. А також частування смачними варениками.

Початок вечорниць о 18.30. Головна умова для відвідин вечорниць – це хороший настрій та відповідний дрес-код: вишиванка та елементи народного одягу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути