chrome firefox opera safari iexplorer

На фестивалі родинної творчості Білоножкiв співали не лише родини

13 грудня 2011 о 14:37

У Національному палаці «Україна» водинадцяте відзвучав Міжнародний фестиваль «Мелодія двох сердець» Віталія і Світлани Білоножкiв. За заявленим багато років тому сценарієм, під час концерту одна одну змінювали зіркові родини. Проте інколи й не зовсім зіркові, й далеко не родини, пише «Україна молода».

Несподівано було бачити «фабриканта» Олексія Матіоса з Ангеліною Шалімовою... Чи першого володаря «Х–фактора» Олексія Кузнєцов і Світлану Суркіс. Дочка президента ФФУ, звісно, не могла похизуватися таким вокалом, як її партнер по співу, однак трималася гідно, за що й отримала по закінченнi виступу величезний букет від батька.

Ще один несподіваний дует — Антоніна Матвієнко й Арсен Мірзоян, учасники «Голосу країни». Білоножки, правда, всіляко намагалися розкрутити інтригу навколо цих співаків, але ті, хто в курсі, знають, що Арсен має дружину і двох дітлахів.

Чи не «найцікавіший» гість — гонщик, чи то ж а ля ковбой, Олексій Мочанов. Яким вітром його занесло на фестиваль — загадка... Родину Сумських представляла мама Ганна з сім’єю доньки Ольги. Віктор Павлік із сином Олександром «обговорювали» жінок піснею She’s a Lady. Однак якщо в оригіналі Том Джонс підносив прекрасну половину людства, то в українському варіанті її зобразили корисливою й типу з дотепом.

Не втомлювався виступати 10–річний Віталій Білоножко–другий. Спершу вийшов на сцену з дідусем у супроводі гурту дівчат, а потім ще й заспівав хіт Луї Армстронга Let My People Go. Натомість Світлана Білоножко попередила публіку: «Підросте онучка Світланка й ми вийдемо на сцену вчотирьох».

Класику й сучасність поєднали у своєму виступі соліст білоруського гурту «Сябри» Анатолiй Ярмоленко та його онук–репер. Незвичним ліричним образом постала перед глядачами Ольга Полякова разом із донькою. А Тетяна Піскарьова з дочкою й учасницею «Україна має талант» Аллою Кушнір втішили прихильників індійської музики й танців, виконавши безсмертну «Джимі, джимі, ача, ача».

Дітей оцінювати важко. Проте деякі, значно менш талановиті, ніж їхні батьки, виглядали дивакувато, ще й «грішили» невивченим текстом. У такі хвилини фестиваль перетворювався на вечір самодіяльності.

Тож такі юні співаки губилися на тлi талантів, як ось доньки композитора Олександра Злотника Софії. Дівчина вже має досвід виступів, і це відчувалося на сцені. Що вже говорити про сестер Вікторію й Анастасію Петрик. Дівчата, незважаючи на свій вік, дають фору старшим колегам по сцені, і не тільки українським.

Нагадаємо, на проведення Міжнародного фестивалю «Мелодія двох сердець» 10 грудня в палаці «Україна» у Києві було виділено 300 тисяч гривень Головним управлінням культури КМДА.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути