chrome firefox opera safari iexplorer

На Хрещатику з'явиться пам’ятник руці

15 грудня 2011 о 11:10

На головній вулиці міста навесні з'явиться пам’ятник робітникам, які трудилися над відновленням післявоєнного Києва.

Роботи зі спорудження скульптури у вигляді півтораметрової долоні виконає відомий скульптор Костянтин Скретуцький, автор їжачка в тумані, пише "Комсомольська правда".

«У Києві багато говорять про архітекторів, що проектують Хрещатик, але мало про робітників, жінок і дітей, які безпосередньо розгрібали завали й будували будинки. Завдяки праці цих людей ми можемо зараз любуватися Хрещатиком таким, який він є. Саме цим трудівникам і буде присвячений пам'ятник», — розповів голова громадської організації «Київ. Стратегія-2025» Федір Баландін.

Він додав, що замовником цього пам'ятника виступила Шевченківська райадміністрація.

Скульптуру планують установити 9 травня наступного року. 

Швидше за все, вона з'явиться на будинку, де знаходиться Управління архітектури на Хрещатику, 34. Але є й другий варіант – скверик на Прорізний.

Пам'ятник зроблять із бронзи, його вага сягатиме 300 кілограмів. Головною фішкою скульптури стане «лінія життя» на внутрішній стороні руки, яка буде символізувати Хрещатик разом зі знаковими будинками і довколишніми вулицями.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути