chrome firefox opera safari iexplorer

На кожному українцеві висить тисяча євро держборгу

23 грудня 2011 о 17:27

Сума держборгу України в перерахунку на одного громадянина становить тисячу євро, заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

Експерт також повідомив, що сукупна кредитна заборгованість всіх суб'єктів по країні перевищує грошову масу, що знаходиться на руках всіх суб'єктів, пише Дело.

«Різниця ця зменшувалася буквально до середини цього року. Після середини вона виросла з 100 мільярдів до майже 150 за рахунок обмеження грошової маси. Це означає, що в українців на руках грошей менше, ніж складає держборг. Тобто ми з вами як сукупний позичальник банкрути. І держава, виходячи з доходів, які воно має в наступному році і витрат, теж банкрут», — сказав Сугоняко.

При всіх негативних прогнозах, шанси подолати ці перешкоди в України є, вважає президент Асоціації українських банків. На його думку, починати треба «з затягування поясів». Але проблема в тому, що далі вже нікуди затягувати, «бо так і померти можна».

«Уряду сьогодні потрібно забути про політику, про вибори, а думати про Україну і про економіку, інакше вони можуть і до виборів не дожити», — підсумував Сугоняко.

Як повідомлялось, Кабмін хоче взяти у 2012 році 37,532 млрд гривень зовнішніх і 60,953 млрд гривень внутрішніх позик для фінансування дефіциту держбюджету.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути