chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільш талановиті вчені отримають по 20 тисяч гривень

20 грудня 2011 о 15:15

Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2011 рік» . По 20 тисяч гривень отримають 20 найбільш талановитих молодих вчених в галузі фундаментальних, прикладних досліджень і науково-технічних розробок. Про це повідомив Голова Комітету науки і освіти ВРУ Максим Луцький під засідання ВРУ, передає кореспондент УНН.

«В наступному 2012 році  в бюджеті на цю премію заплановано 400 тисяч гривень», — зазначив народний депутат.

Цієї винагороди будуть удостоєні молоді вчені за вагомий особистий інноваційний внесок у науковий розвиток держави, за вагомі особисті здобутки при проведенні фундаментальних наукових досліджень.

«Держава сьогодні дійсно зацікавлена в активному розвитку науки. А щоб  вона розвивалася, нам необхідно заохочувати та мотивувати вчену молодь», — сказав Максим Луцький. Він підкреслив, що йдеться про розвиток як фундаментальної, так і прикладної науки.

«Сьогодні молодь йде з науки займатися бізнесом. В результаті,  ми маємо  прогалину. Потрібно її  закрити, мотивуючи молодих людей йти в науку. Адже нашим науковцям є чим пишатися і є що покласти в основу для розвитку»,  — зазначив народний депутат.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути