chrome firefox opera safari iexplorer

Новий рік в столиці пройде під знаком ЄВРО-2012

06 грудня 2011 о 10:13

До участі у святковому концерті запросили Руслану, ТНМК, Скрябіна і Скрипку, а весь центр столиці обіцяють запалити вогнями.

“Що буде нового на Майдані? До цього часу можна подивитись на дуже цікаву авторської роботи сцену, в якій ялинка практично буде знаходитися всередині. Ця сцена, вона буде виглядати як Золоті Ворота — поєднання Золотих Воріт, як символу Києва, з золотими воротами, футбольними воротами, УЄФА”, — каже начальник головного управління культури КМДА Світлана Зоріна.

Сама ж штучна ялинка обійшлась організаторам в 2 мільйони гривень. З них КМДА витратила лише 450 тисяч на монтування, — запевняють чиновники. Запалять новорічну красуню 19 грудня, на честь проведення саміту ЄС і стоятиме вона рівно місяць.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути