chrome firefox opera safari iexplorer

Підніжжя Тарасової гори вкрили бракованими плитами

25 грудня 2011 о 11:46

У мармурових плитах, якими нещодавно було викладено підніжжя Тарасової гори Шевченківського національного заповідника, утворилися тріщини.

Як пише канівська газета «Дніпрова зірка», це питання підняв голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб на робочій нараді у Каневі.

Черкаський губернатор піддав критиці посадовців за зволікання з уведенням у дію об'єктів Шевченківського національного заповідника та за брак, допущений при виконанні робіт на території заповідника. Зокрема, пасажирський термінал комплексу «Авто-ріка» досі не зданий в експлуатацію, а у мармурових плитах, якими викладено підніжжя Тарасової гори, вже утворилися тріщини.

Губернатор вказав на недопустимість подібних прорахунків та пообіцяв, що винні будуть притягнуті до відповідальності.

Як повідомлялося, 19 вересня 2011 р. у Каневі за участю віце-прем’єр-міністра України — міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова було урочисто відкрито вертолітний майданчик, автомобільний і річковий вокзали.

Комплекс «Авто-Ріка» — це двоповерхова окремо розташована будівля — пересадочний пункт з автотранспорту на річковий транспорт і навпаки. Кошторисна вартість об’єкта 47 млн. 624 тис. грн.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути