chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українців на свята купують живу ялинку

26 грудня 2011 о 10:02

44% опитаних збираються ставити вдома на Новий рік живу ялинку, чверть – штучну. 15% — обмежаться новорічною композицією, а у 18% — не буде скоріш за все ані ялинки, ані композиції.

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у грудні 2011, останню категорію, переважно, формують старші люди: майже 40% опитаних віком понад 60 років не планують прикрашати дім на новорічні свята. Водночас майже 60% опитаних віком 18-39 років планують ставити живу ялинку, ще майже 40% – штучну, або обмежаться новорічною композицією.

Традиція ставити живу ялинку найбільш поширена на Заході, Півдні та Донбасі, штучну – на Півночі (передусім, йдеться про Київ) і в Центрі, новорічні композиції найбільше популярні на Сході, де мешкає значна частина міського населення.

Зважаючи, що традиційно люди говорять один одному на Новий Рік різні побажання, ми запропонували нашим респондентам висловити побажання державі на майбутній 2012 рік.

Довідка

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% — не більше 2%, для значень близьких до 10% — не більше 1,3%, для значень близьких до 5% — не більше 1%.

Терміни проведення дослідження: 25 листопада – 5 грудня 2011 р.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути