chrome firefox opera safari iexplorer

Президент ветував закон про оподаткування квартир, балконів і лоджій

01 грудня 2011 о 23:18

Президент України Віктор Янукович ухвалив рішення ветувати Закон №3692-VІ «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкта житлової нерухомості».

Про це повідомляє його прес-служба.

Глава держави вважає неприпустимим сьогодні будь-яке збільшення квартплат та впевнений, що оподаткування квартир, балконів, лоджій має відповідати принципу соціальної справедливості. Водночас закон, що надійшов на підпис, закріплює підходи, за яких багатші верстви населення опиняються у привілейованому стані. Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка знаходиться у володінні таких громадян, може бути у рази більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, з якої сплачується податок, може майже не відрізнятися.

Президент України вимагає від уряду внести пропозиції щодо запровадження справедливого підходу при обрахуванні квартплат, виходячи з площ квартир, балконів та лоджій.

Президент України пропонує Верховній Раді відхилити зазначений закон.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути