chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року українські спортсмени здобули 450 нагород

28 грудня 2011 о 16:59

На кінець грудня спортсмени України з олімпійських видів спорту вибороли 450 нагород. З них — 110 золотих, 137 срібних та 203 бронзових.

Про це сказав Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін на прес-конференції, повідомили в прес-службі Держслужби молоді та спорту України.

Голова служби відзначив кращі досягнення в спорті року, що минає. На чемпіонатах світу в олімпійських видах спорту українські спортсмени здобули 6 золотих нагород. Чемпіонами світу і героями року стали: легкоатлетка Ольга Саладуха з Донецька, Вікторія Терещук з Луганська (сучасне п'ятиборство).

Однією з найяскравіших спортивних перемог року стала перемога українських боксерів на чемпіонаті світу в Баку – чотири золотих та одна срібна нагорода і кращий боксерський результат за всю історію України.

Вдало виступили дівчата-боксери на чемпіонаті Європи з боксу – сім нагород, максимальну кількість ліцензій до Лондона – 10 — завоювали наші важкоатлети на чемпіонаті світу в Парижі; можна відзначити виступ українських шаблісток на чемпіонаті світу з фехтування в Італії (дві нагороди) та веслувальників — на чемпіонаті Європи з академічного веслування, де вони посіли третє місце, вдало виступали плавці, багатоборці, дзюдоїсти, спортсменів-каратисти, сумоїсти та багато-багато інших.

Равіль Сафіуллін також повідомив, що з неолімпійських видів спорту українські спортсмени вибороли на чемпіонатах світу 94 золотих, 88 срібних, 87 бронзова медалей; чемпіонатах Європи — 110 золотих, 67 срібних, 73 бронзових медалей; кубках світу – 16 золотих, 11 срібних, 10 бронзових медалей.

Джерело: УНН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути