chrome firefox opera safari iexplorer

Туристи під час Євро житимуть у гуртожитках за ціною дорогих готелів

14 грудня 2011 о 14:58

Футбольні вболівальники, що приїдуть в Україну наступного року на Євро 2012, ризикують жити в гуртожитках радянського зразка за ціною дорогих готелів.

Про це пише KyivPost, який провів спеціальне дослідження цін і місць у готелях.

"Є можливість «зрубати грошей», — розповіла директор з розвитку компанії ArtBuild Hotel Group, що займається аналізом готельних цін та послуг, Наталя Лисняк.

«Готелі та власники приватних апартаментів безумовно цим шансом скористаються», — додала вона.

Найдорожчим буде Київ, де вболівальникам доведеться добре пошукати, щоб зняти номер на двох у тризірковому готелі за 500 євро на добу.

Зазвичай такий номер у столиці коштує до 100 євро.

У столиці також можна розміститися у гуртожитках-хостелах, однак ціни на них нерідко дорівнюють ціні готелів.

Наприклад, кімната у гуртожитках Київського національного університету ім. Шевченка коштує за даними сайтів від 153 євро за ніч.

У Харкові є велика кількість студентських гуртожитків, які в разі потреби можна переобладнати під готелі.

За даними видання, у гуртожитках, санаторіях та пансіонатах можна буде знайти кімнати ціною в 50 євро з людини, однак слід бути готовим, що жити доведеться за містом і зазвичай зі зручностями на коридорі. 

Іще один варіант для туристів Євро 2012 — шукати житло у містах та селах по сусідству із і містами, що прийматимуть чемпіонат.

Так, Трускавець, що розташований майже в 90 км від Львова, вже готується приймати вболівальників у своїх готелях-санаторіях, так само розраховує на туристів Горлівка, від якої до Донецька близько 40 км.

За даними сайтів туроператорів, житло під Євро 2012 можна бронювати мінімум на дві, а то й три доби (це правило не поширюється лише на кемпінги), при цьому як правило готелі  вимагають 100-відсоткову сплату при бронюванні.

Директор німецького проекту GIZ Матіас Брандт розповів, що чимало європейських фанів вже збираються селитися в кемпінгах.

«Ми допомагали голландським вболівальникам знайти зручне місце (для кемпінгу) у Харкові. Їх має приїхати близько 2,5 тисяч», — повідомив він.

«Шведи також приїдуть у достатній кількості, аби заповнити табір у Києві», — додав Брандт.

Ціна двомісного намету в кемпінгу, обладнаному санітарними зручностями, становитиме, згідно із сайтами турагенцій, приблизно 50 євро.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути