chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові Миколаї з різних країн світу запрошують на свято

13 грудня 2011 о 15:10

13 грудня у Львові стартував тижневий марафон-свято «Від Андрія до Миколая» для дітей та дорослих. Свято урочистим парадом на пл. Ринок відкрили Святий Миколай та його колеги із ще 13 країн світу.

Привітати львів’ян та дітей з наближенням свят прибули «миколаї» з Польщі, Чехії, Словаччини, Італії, Іспанії, Норвегії, Фінляндії, США, Конго. Вони передають привітання від дітей зі своїх країн, бажають здоров’я, щастя, дарують святкове печиво, і запрошують на свято до Палацу мистецтв.

На святі «Від Андрія до Миколая» діє виставка авторських ялинок та ялинкових прикрас, конкурс зі створення медівникового Львова, ярмарок та містечко львівських кав’ярень.

Діти матимуть можливість спілкуватися з Миколаєм, відвідувати вистави, брати участь у різноманітних конкурсах, майстер-класах.

У програмі свята – зіркові баталії: відомі актори, співаки, письменники, спортсмени демонструватимуть свої кулінарні здібності і частуватимуть гостей.

Щовечора впродовж марафону «Від Андрія до Миколая» відбуватимуться концерти відомих українських виконавців та гуртів. Передріздвяний настрій для львів’ян створюватимуть Павло Табаков, Олександр Божик, Олеся Киричук, гурти «Illusions», «Крихітка», «Дивні», Сашко Положинський з «Тартаком» і бандуристом Ярославом Джусем, Марія Бурмака з командою, Тарас Чубай з «Плачем Єремії», «Піккардійська терція».

Акція «Від Андрія до Миколая» має також благодійну мету – допомогти зібрати кошти на придбання рентген-апарату для потреб онкологічного відділення Західно-регіонального дитячого спеціалізованого центру, на закупівлю його використають кошти з квитків на свято.

Програма марафону «Від Андрія до Миколая».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути