chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на Різдво спечуть найбільший у світі пампух

09 грудня 2011 о 11:57

7-9 січня Львів запрошує до себе гостей зі всієї України, щоб відсвяткувати головну подію Різдва – п’яте міське Свято Пампуха, під час якого буде встановлено Рекорд Ґіннеса – львів’яни створять найбільший Різдвяний пампух.

Під час минулорічного Свята Пампуха у Львові вже був встановлений рекорд України та цього року плани ще грандіозніші – зробити найбільший пампух у світі, який буде складатись з 50 000 маленьких пампушків. Цей рекорд буде занесено у Книгу рекордів Ґіннеса.

Окрім можливості скуштувати найбільший пампух у світі, гостей свята чекають різноманітні конкурси, серед яких конкурс господинь на найкращий пампух, учасницею якого може стати кожна господиня, котра має власний “фірмовий рецепт” пампухів та хоче позмагатись за грошовий приз чи народну любов, адже визначати кращий пампух, буде не лише професійне журі, а також і прості відвідувачі фестивалю.

Конкурс пампухоїдів – цікаве дійство, в якому беруть участь люди, які полюбляють поласувати різдвяними пампушками і роблять це швидко.

А також впродовж усіх трьох днів свята триватиме конкурс вертепів, на якому дитячі колективи змагатимуться як за звання «Найкращого вертепу», так і за грошові призи.

«Свято Пампуха – це перш за все родинне свято, під час якого ми хочемо створити у Львові атмосферу зимової казки, до якої зможе долучитись кожен бажаючий», – зазначив організатор фестивалю Андрій Сидор.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути