chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на Різдво спечуть найбільший у світі пампух

09 грудня 2011 о 11:57

7-9 січня Львів запрошує до себе гостей зі всієї України, щоб відсвяткувати головну подію Різдва – п’яте міське Свято Пампуха, під час якого буде встановлено Рекорд Ґіннеса – львів’яни створять найбільший Різдвяний пампух.

Під час минулорічного Свята Пампуха у Львові вже був встановлений рекорд України та цього року плани ще грандіозніші – зробити найбільший пампух у світі, який буде складатись з 50 000 маленьких пампушків. Цей рекорд буде занесено у Книгу рекордів Ґіннеса.

Окрім можливості скуштувати найбільший пампух у світі, гостей свята чекають різноманітні конкурси, серед яких конкурс господинь на найкращий пампух, учасницею якого може стати кожна господиня, котра має власний “фірмовий рецепт” пампухів та хоче позмагатись за грошовий приз чи народну любов, адже визначати кращий пампух, буде не лише професійне журі, а також і прості відвідувачі фестивалю.

Конкурс пампухоїдів – цікаве дійство, в якому беруть участь люди, які полюбляють поласувати різдвяними пампушками і роблять це швидко.

А також впродовж усіх трьох днів свята триватиме конкурс вертепів, на якому дитячі колективи змагатимуться як за звання «Найкращого вертепу», так і за грошові призи.

«Свято Пампуха – це перш за все родинне свято, під час якого ми хочемо створити у Львові атмосферу зимової казки, до якої зможе долучитись кожен бажаючий», – зазначив організатор фестивалю Андрій Сидор.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути