chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові заборонили партнерські пологи

22 грудня 2011 о 13:57

У зв’язку з різким зростанням захворюваності на кір на Львівщині з 23 грудня до 14 січня впроваджуються обмежувальні заходи у стаціонарах лікарень. На цей час припиняться партнерські пологи у пологових будинках, а для школярів продовжать канікули.

Про це 22 грудня повідомила завідувач епідвідділу Львівської обласної СЕС Наталія Тімко.

На запитання про те, які заходи вживаються на Львівщині задля зупинення епідемії кору Тімко відповіла:

«Є наказ ГУОЗ Львівської ОДА та Львівської обласної СЕС від 7 грудня цього року щодо заходів з профілактики захворюваності населення на кір. Цим наказом обумовлені певні питання, яких мають дотримуватися лікувально-профілактичні заклади, що повинна робити СЕС задля припинення захворюваності на кір.

В області було проведено засідання протиепідемічної комісії при Львівській ОДА. Є рішення, де також виписано для різних підприємств, установ, організацій, різних структур влади передбачено вжиття певних заходів щодо недопущення росту захворюваності.

Є доручення заступника голови Львівської ОДА від 15 грудня 2011 року щодо вжиття заходів щодо захворюваності на кір».

Окрім того, як повідомила Тімко, скеровано лист головного лікаря обласної СЕС в головне управління освіти і науки Львівської ОДА з пропозиціями продовжити зимові канікули у школах на максимальний інкубаційний період захворюваності на кір – з 23 грудня до 14 січня – щоб перервати ланцюжок розповсюдження інфекції.

«Протоколом комісії та доручення заступника голови ЛОДА передбачено, що органи місцевого самоврядування повинні виділити кошти на придбання вакцини проти кору – для щеплення осіб, які не хворіли кором і не мають двохразового щеплення», – повідомила Тімко.

«Посилений режим в інфекційних стаціонарах, припинено відвідування хворих в усіх стаціонарах області. На цей час припиняться партнерські пологи», – додала завідувач епідвідділу облСЕС.

Нагадаємо, з 1 до 21 грудня 2011 року на кір у Львівській області захворіло 434 особи, з них 199 дітей.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути