chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові з'явиться туристичний маршрут підземним містом

26 грудня 2011 о 13:01

У Львові стартує проект з напрацювання туристичного маршруту підземними трасами в центральній частині міста. Про це 26 грудня повідомив заступник міського голови Львова Василь Косів.

Він уточнив, що йдеться про створення підземного маршруту довкола пл. Ринок та по історичному середмістю Львова. «Уже зараз відвідини львівських підземель користають значною популярністю, бо для огляду відкриваються такі елементи архітектури, яких немає на поверхні. Особливістю маршруту, який планується створити, буде його безперервність, — відвідувачам не доведеться щораз підніматися на поверхню після огляду кожного об’єкту», — зазначив В.Косів.

Заступник міського голови Львова поінформував, що Львів вигравґрант Європейської комісії спільно з Любліном та Жешувом. На розвиток підземних туристичних маршрутів на загальну суму близько 0,5 млн євро. Ґрант для Львова – найбільший, оскільки тут необхідно провести комплекс робіт зі створення такого маршруту, тоді як у польських містах займатимуться покращенням їх роботи.

В.Косів додав, що проект триватиме 20 місяців. За цей час будуть проведені історичні, архівні дослідження, експертні огляди підземель, необхідні археологічні розкопки. Далі експертне коло вироблятиме концепцію такого маршруту, його змістове наповнення, експозицію. На третьому етапі відбудеться проектування. На конкурсній основі буде замовлено проектно-кошторисну документацію на такий маршрут.