chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному зоопарку почнуть стежити за тваринами

23 грудня 2011 о 12:58

Керівництво підприємства Київський зоопарк планує встановити на території звіринця близько 20-ти камер відеоспостереження у 2012 році.

Як повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, на території зоопарку вже встановили п'ять камер.

«Вже на території зоопарку поставлено п'ять камер відеоспостереження, щоб забезпечити контроль. Надалі, у наступному році, ми хочемо забезпечити всі вольєри камерами. Це будуть і кошти зоопарку, і міського бюджету. Наступного року їх буде встановлено не менше 20», — сказав Мазурчак .

Він зазначив, що хоча міський бюджет на наступний рік ще не затверджений, пріоритетами міста у фінансуванні зоопарку буде забезпечення гарного харчування для тварин, виплата зарплат співробітникам та оплата комунальних послуг, а також забезпечення безпеки тварин.

Перший заступник голови міськадміністрації додав, що всього зараз у зоопарку 2477 тварин 346 видів.

Мазурчак також повідомив, що мерія розраховує на модернізацію зоопарку до 2014 року.

«Я ставлю завдання, що ми повинні привести зоопарк у хороший стан за три роки. Це вже з урахуванням 2011 року. 2011 пішов на стабілізацію ситуації, заміну керівництва, початок проектних робіт. Наступний рік повинен бути роком серйозної стабілізації у роботі, необхідно переломити це негативне ставлення до зоопарку, провести розслідування за фактами, які були, забезпечити безпеку утримання тварин. 2012 рік буде вирішальним роком щодо формування концепції розвитку зоопарку, у 2013 році будемо її реалізовувати», — сказав заступник Попова.

Мазурчак зазначив, що у 2011 році також була проведена реконструкція котельні, обладнані вольєри для птахів, побудований новий ведмежатник, очищені озера на території зоопарку.

Він додав, що зараз проводиться реконструкція водойм та інших вольєрів, розроблена проектна документація щодо оснащення павільйонів Мавпятник, Пташник, Острів тварин.

«Усе це дасть можливість утримувати тварин у хорошому стані. Усе, що ми робимо, — наприклад, котельня, артезіанські свердловини — усе це довгострокові перспективи. Ми хочемо, щоб це було на багато років, ми хочемо показати і донести до людей, що ніяких перенесень зоопарку не розглядається взагалі», — сказав Мазурчак.

Перший заступник голови міськадміністрації зазначив, що на реалізацію запланованих заходів на 2012 рік за програмою соціально-економічного розвитку попередньо заплановано виділення 12,5 мільйона гривень, з екологічного фонду — 13,05 мільйона гривень.

Як раніше заявив керівник громадської організації Експертна рада, журналіст Андрій Капустін, працівники ЗМІ не мають доступу до інформації про Київський зоопарк.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути