chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці стартував фест «Вікенд у Каннах»

02 грудня 2011 о 12:27

Канський кінофестиваль по-київськи. Найкращі французькі фільми, що демонстрували на міжнародному кінофестивалі — до недільного вечора показуватимуть в український столиці.

Програма фестивалю

Червону доріжку до кінотеатру «Київ» — як на Канському кінофестивалі — приготували для спеціальної гості, володарки чотирьох найвищих французьких кінонагород — премій Сезар — акторки Наталі Бай. До України легенда кіно приїхала вперше і цю подію встигла відсвяткувати.

Наталі Бай, акторка: «Я дуже зворушена приїздом сюди і випила трохи горілки. До цього я не пила вже два місяці».

У Києві акторка презентує кримінальну драму «Молодий лейтенант» та добірку короткометражок «5 портретів Наталі Бай». Спочатку сценаріїв до міні-стрічок — було 500.

Наталі Бай, акторка: «З 5 сотень сценаріїв було попередньо відібрано 30, з тих 30ти — ще 8. Я прочитала ті 8, трохи дещо змінила і ще раз перечитала 30 сценаріїв. З них дещо відібрала — ось так і постали ці 5 короткометражок. Вибір був дуже емоційним і інстинктивним».

Українські кіномани — французьке кіно знають. Є й такі, хто прийшов заради гри улюбленої акторки.

Відвідувачка: "Это встреча с Натали Бай, эту актрису я очень известная актриса которую я очень давно знаю по фильмам и очень ее люблю. Ее фильмы всегда как то они отличаются и они запоминаются".

Відвідувачка: "Мне не очень нравятся многие американские фильмы потому что очень все в какой то плоской плоскости, а французский все таки много емоций, много игры актеров".

Режисер однієї з короткометражок — Жан-Люк Перреар — привіз до Києва й інший свій доробок — комедію «Крутий поворот». Її світова прем’єра відбулася влітку на Одеському кінофестивалі.

Жан-Люк Перреар, режисер: "Крутий поворот" — це мій перший фільм. Його я монтував в той час, коли знымав короткометражку з Наталі Бай. Тож, обидві стрічки створювалися практично одночасно. І мені дуже приємно що в Україні вони обидві представлені".

Триватиме кінофестиваль до недільного вечора. За цей час глядачам влаштують ще 6 сеансів добірного французького кіно.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути