chrome firefox opera safari iexplorer

Українські артисти протестували під Верховною Радою

20 грудня 2011 о 16:29

Вуличний концерт влаштували українські артисти під стінами Верховної Ради. У такий спосіб вони виступали проти змін до закону про гастрольну діяльність.

Попри негоду, біля Верховної Ради зібралися близько 50 представників вітчизняного шоу-бізнесу із музичними інструментами — барабанами, волинками та гітарами. За словами артистів, якщо внесення змін до закону ухвалять - їм доведеться купувати так звану «гастрольну ліцензію». А тому вартість квитків на концерти, вистави та шоу-програми може зрости, щонайменше, на чверть. Окрім того, запроваджують гастрольний збір.

Артисти впевнені — гастролі будуть надто затратними. І не лише для вітчизняних виконавців, але й іноземних. Крім того, держава зможе обирати — кому давати дозвіл на проведення культурних заходів, а кому — ні. У цьому виконавці вбачають цензуру.

Джамала: "Они забирают с самого святого. У нас, на самом деле, не так много артистов, которые могут зарабатывать с гастролей, то есть с полных залов, с полных концертных залов. Их можно  пересчитать на пальцах одной руки. И ограничивать этих людей в том, чтобы им ездить с концертами - это, мне кажется, совершенно несправедливо".

Сашко Положинський: "Мені не подобається той факт, що якийсь чиновник може вирішувати, проводити мені концерт чи не проводити, є моя творчіть адекватною для людей, чи забороненою".

Марко Галаневич: "Наші чиновники хочуть заробляти більше грошей на нас, на музикантах. В Україні не буде сенсу виступати зовсім. У нас половина концертів — закордоном, і, в принципі, це нас, можливо, буде рятувати".

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути