chrome firefox opera safari iexplorer

Українські авіакомпанії скасували харчування в літаках

15 грудня 2011 о 19:05

«АероСвіт», МАУ і «Дніпроавіа» вирішили не надавати бортове харчування на внутрішніх рейсах економ-класу.

«Ми залишили тільки чай, каву та інші безалкогольні напої. Раніше пасажирам пропонувалися бутерброди. Наші партнери із код-шерінгу прибрали бортхарчування раніше, а сервіс для всіх пасажирів повинен бути однаковий», — розповіла прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

«Відмова від харчування може компенсувати підвищення вартості палива», — зазначає вона.

Євгенія Сацька підкреслює, що закордонні авіакомпанії зазвичай не надають бортхарчування на маршрутах, тривалість яких становить не більше 1 год 20 хв.

«Час у польоті на внутрішньоукраїнських рейсах менше години. При цьому наші рейси в Донецьк, Сімферополь та Одесу виконують середньомагістральні літаки більшої місткості», — говорить помічник генерального директора «АероСвіту» із зв'язків з громадськістю Сергій Куцин і зазначає, щоб обслужити пасажирів за такий короткий час потрібно збільшувати штат бортпровідників.

В авіакомпаніях не розголошують вартість, за якою вони купують їжу в кейтерингових підприємств. Учасники ринку оцінюють середні витрати авіаперевізників на одного пасажира на всіх рейсах економ-класу в $ 5-7, проте на внутрішніх рейсах ціна нижча.

Експерт Центру політичного і економічного аналізу Ірина Кава оцінює витрати авіакомпаній на пасажира внутрішнього рейсу в $1-2.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути